14 Mart 2017 Salı

Fırında Baharatlı ve Parmesanlı Minik Patatesler

Merhaba, 


Fırında minik patatesler hem de baharatlı ve parmesanlı...


Yine en kolayından ve yine oldukça lezzetli. 👌😋

Taze otlarla lezzetlendirebileceniz gibi, baharatlarla da zenginleştirebilirsiniz.

•Patatesleri tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. 

•Patatesleri kuruladıktan sonra, fırını 250 dereceye getirin.

•Bir kaba zeytinyağı koyun. İçine dilediğiniz kıyılmış taze otları (biberiye, kekik, maydanoz vs), kuru baharatları (paprika, karabiber, kırmızı biber , köri vs) ve tuzu ilave edin hep birlikte çırpın. 

•Fırın kabına konulan patateslerle iyice harmanlayın. Üzerine parmesan, minik küp şeklinde kesilmiş bir kaç tereyağı, sarımsak veya soğan koyun ve önceden ısıtılmış fırına verin. Üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

DE







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder