21 Mart 2017 Salı

Edamame

Merhaba,

Bugün için seçtiğim hem en kolay hem de en sağlıklısından " EDAMAME".
Edamame, yüksek derecede protein içermesinin dışında besin değeri açısından oldukça zengin. Bu nedenle veganlar tarafından pek sevilmekte.
Yeryüzünün en sağlıklı çerezi deniliyor. 
Edamame; Japonca yeşil soya fasulyesi. 
Genelde taze kabuklu bir şekilde üstü tuzlanmış şekilde servis ediliyor ve sadece içindeki tohumlar yeniliyor. 
Bugün ben en sade hali ile yapmak istedim. Tadı çok güzel, hatta bir yerde 

"...bu kadar sağlıklı bir şeyin bu kadar lezzetli olması çok ilginç" diye okumuştum, katılıyorum bu söze. 

En kolay edamame tarifi ise;
* Kaynar suyun içine iri taneli deniz tuzu  (kosher, koşer tuz) ile en fazla 4-5 dakika haşlayın. 
* Süzerek önceden hazırlanmış soğuk (buzlu) suda şokladıktan sonra iyice süzün.
* Üzerine tekrar deniz tuzu serperek kabukların içindeki soya fasulyesini yiyorsunuz. Kabuğun içindeki minik soya fasulyesi lezzetini kabuğun üzerine ilave edilen baharat, susam veya soya sosundan alıyor.
* Arzu ederseniz yine edamameyi süzdürdükten sonra tavada sarımsakla beraber susam yağında veya tereyağında az soteleyip, damak tadınıza göre baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder