2 Haziran 2016 Perşembe

İmam Bayıldı

Merhaba,

Yaz ayları için ideal bir zeytinyağlı, inanılmaz sağlıklı ve zahmetsiz. Ocak başında karıştırmadan, tüm malzemeleri aynı anda tencereye yerleştir ve çok kısık ateşte pişir. Yanlız bu zeytinyağlının yanına buz gibi karpuz kesmeyi unutmamanızı öneririm ki benim en çok sevdiğim ikilidir bu. 
İmam bayıldı için tarifimize gelirsek,

Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan (azaltabilir veya artırabilirsiniz de)
• 3 domates (yemeğiniz az sulu olsun derseniz 1-2 domatesin çekirdeklerini çıkartarak doğrayabilirsiniz).
• 2 baş kuru soğan
• 5-6 diş sarımsak
• 3-4 adet çarliston veya sivri biber
• 1,5 çay bardağı zeytinyağ
• en az yarım demet maydanoz
• tuz
• eğer acı severseniz çok az kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz.

Yapılışı ise :
• Soğanları piyazlık doğrayın.
• Domatesleri küp şeklinde doğrayın.
• Sarımsakları da piyazlıklık ince doğrayın.
• patlıcanları alacalı soyduktan sonra fazla küçük olmayacak şekilde doğrayın.
• maydanozları kıyın.
• patlıcan hariç tüm malzemeleri bir kapta hafifçe karıştırınz
• yemeği pişireceğiniz tencerenin en altına doğranmış patlıcanların yarısını dizin, üzerine karışımın yarısını, sonra tekrar kalan patlıcanları koyun ve tekrar kalan karışımı koyun. Ben bu yemeğin üzerine dağılmaması için tabak koyup tencerenin kapağını kapatıyorum. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. En az 20-30 dakika kadar.
Yemeğe hiç su ilave etmiyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder