23 Mayıs 2016 Pazartesi

YUMURTA ÖCCESİ


Merhaba,

Bugün sizler için seçtiğim "Yumurta Öccesi" Hatay, Gaziantep ve Kilis yörelerinde sık yapılan arap kökenli bir mücver çeşidi. Öcce, bol yeşillik ve değişik baharatlardan oluşuyor. İçerisine un çok az miktarda sadece yeşillikleri tutması için kullanılıyor. Hepimizi için barış ve huzur dolu bir hafta olması dileğiyle.

Malzemeler:

• 5 yumurta
• 3-4 dal taze soğan
• 100- 150 gram taze sarımsak (sadece yeşil kısımları doğaranacak)
• 1 demet maydanoz
• 1 demet nane
• 4 çorba kaşığı un (kontrollü ilave edin)
• tuz, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, fesleğen

Yapılışı:
• Yumurtaları kırıp, iyice çırpın.
• Yeşillikleri doğrayın ve çırpılmış yumurtanın içine ilave edin.
• Baharatlarını ve tuzunu ekleyin, karıştırın.
• Ununu ekleyin ve tekrar karıştırın.
• Hazırlanan karışımdan kaşıkla alıp, arkalı önlü kızartın. 
• Ben az yağda pancake şeklinde kızarttım. Eğer mücver gibi biraz daha fazla yağda kızartacaksanız, pişen öcceleri havlu kağıda çıkarın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder