14 Şubat 2016 Pazar

Limonlu Madlen (Madeleines) Kek

Merhaba,

Bugünkü kek tarifim Fransız keki olan madeleines( madlen). Biraz bizim mekik kurabiye tadına benziyor. Oldukça hafif ve değişik bir tat. İsterseniz bu küçük kekleri benmari usulü çikolata ile, isterseniz de arasına marmelat veya soslarla zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:
• 3 yumurta
• 3/4 su bardağı toz şeker (130 gram)
• 1 1/2 su bardağı un (150 gram)
• 1 limon rendesi 
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (10 gram)
• 170 gram tereyağ
• 1 tatlı kaşığı haşhaş (isteğe göre)
• fırın kabını yağlamak için ekstra margarin veya tereyağ, az un

Yapılışı:
• Öncelikle tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
• Şeker, limon rendesi ve yumurtayı mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Açık sarı, yoğun bir köpük olana kadar.
• Unu eleyin, kabartma tozu ile birlikte ilave edin ve metal kaşık yardımı karıştırmaya devam edin. 
• Son olarak erimiş tereyağını bir kaç defada yavaşca ilave edin ve hep birlikte karıştırın. (Haşhaş ilave edecekseniz bu aşamada ilave edebilirsiniz.)
• Karışımı önceden katı yağla yağlanmış ve unlanmış kalıplara 2/3 si dolacak şekilde paylaştırın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 derece pişirin.

Afiyet olsun.
DE
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder