1 Ocak 2016 Cuma

PEYNİRLİ ÇİĞ BÖREK

Merhaba!

Yeni yılın ilk tarifi peynirli çiğ börek. Oldukça kolay bir hamuru var. 

Malzemeler:
• 1 su bardağı (240 ml) ılık su
• 1 çay kaşığı tuz
• aldığı kadar un 

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı:
• Yoğurma kabının içerisine ılık suyu ve tuzu alın, karıştırın,
• elenmiş unu ise elinizi daire şeklinde yavaşca döndürerek azar azar yoğurma kabında bulunan ılık su içerisine ilave edin,
• hamur kulak memesi kıvamından çok az daha sert olmalı,
• hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini streç koyup  bir 30 dakika dinlendirin,
• hamur dinlenirken arzu ettiğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. Ben peynir ve maydanozlu iç harcı kullandm. Siz ıspanak, pazı veya kıymalı iç harcını da kullanabilirsiniz.
• hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, unlayın. Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın, yarısına iç harcınızı elinizle yayın, içsiz hamur kısmı, içli hamur kısmına kapatarak yarım ay şekline getirin. Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın. 
• kızartmak için sıvıyağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder