13 Ocak 2016 Çarşamba

Muhammara

Merhaba,

Arap kültürüne ait Muhammara mezesi ile ilgili değişik birçok tarif mevcut. Ben yine sizlere en pratik şekliyle tarif vermeye çalışacağım. Aslında benim genel görüşüm, bir tarif aslına sadık kalınarak, fakat kendi damak tadınıza göre ufak dokunuşlarla zenginleştirebilir. Böylelikle kendinize özgün yeni bir tat yakalamanız kaçınılmaz. Mutfağı sevenler çok iyi bilirler bu duyguyu. 
Bugün paylaşacağım muhammara tarifinde bunu rahatlıkla uygulayabilirsiniz. 

Malzemeler:
• 5-6 adet kırmızı biber
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı acı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
• 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 2 çorba kaşığı tahin
• 4 dilim bayat ekmek veya yarım su bardağı kadar galeta unu
•tuz

Ekstra ilave edilebilecek malzemeler ise;

• kırmızı pul biber
• kimyon
• beyaz peynir ( özellikle kahvaltılarda ekmek üstü lezzet olarak kullanılabilir)
• 1-2 adet kurutulmuş domates
• kişniş
• karabiber
• sizin öneriniz ??? :)))

Yapılışı:
• Mutfak robotuna kırmızı biberleri yıkayıp, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra, ceviz ve ekmek içi dışındaki tüm malzemeleri koyup karıştırın.
• en son ceviz ve kontrollü şekilde bayat ekmekleri ilave edin.

Not: isterseniz hiç salça kullanmadan da közlenmemiş taze kırmızı biberlerle de yapabilirsiniz. Salça olmadığından rengi açık ama daha çok biber tadını hissedeceksiniz. Salça yerine çok az tereyağında kırmızı toz biber kızdırıp, mezeye ilave edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder