7 Ekim 2015 Çarşamba

GİRİT EZMESİ

Merhaba!

Benim gibi peynir canavarıysanız çok rahat "Girit   Ezme" olmazsa olmazlarınızdan olmalıdır diyebilirim. Girit Ezmeyi sabah kahvaltılarınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz gibi, beş çaylarınızda ekmek üstü lezzet, akşamları da atıştırmalık/meze olarak masanızda yer alabilir. 

Malzemeler:

• 100 gram ezine peynir 
• 100 gram Erzincan tulum peyniri
• 100 gram lor peyniri
• kekik
• nane
• Antep fıstığı
• zeytinyağ

Yapılışı:
• Derince bir kaba üç çeşit peynir konulur ve bir çatal yardımı ile ezilir. Hep birlikte karıştırılır. 
• İnce çekilmiş Antep fıstığı, nane ve kekik zeytinyağ yardımı ile peynirlere ilave edilir ve karıştırılır. Bu aşamada kıvamı için gerekirse çok az süt ilavesi de yapabilirsiniz 
• Ben üzeri için, taze nane, maydanoz ve çörek otu kullandım.

Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder