12 Ağustos 2015 Çarşamba

PETULİSA (KREP)

Merhaba!

Büyüklerimiz Krepe petulisa (petuliça) derlerdi. Bayram sabahlarında babaanneannem incecik yaptığı ve üst üste dizdiği mis kokulu petulisaları ikram ederdi. Şimdi krep tariflerine  bakıyorum petulisa tariflerifleri ile aynı ama babaannenin petulisalarının tadı gibi değil.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı un (biraz az/fazla) 
1 çay kaşığı kadar tuz
Pişirmek için tereyağ/sıvıyağ
Kıvamı ne çok kalın ne çok likit olmalı. Ben genelede petulisanın tamamını su ile yapıyorum. Bana göre daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder