27 Haziran 2015 Cumartesi

Mücver

Merhaba,

Mücver en sevdiklerimden. Mücveri naneli ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Malzemeler :

• 3 orta boy kabak
• 2- 3 yumurta
• taze soğan veya bir kuru soğan rendesi
• yarım demet maydanoz
• yarım dereotu
• yarım demet taze nane 
• 1/2 su bardağı sert beyaz peynir rendesi
• kırmızı pul biber
• 2 - 2,5 su bardağı kadar un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu 
• tuz

Yapılışı :
• Kabakları soyun ve rendeleyin. •Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkın. 
• Kabakların suyu sıktıktan sonra yeşillikleri ince ince kıyın. 
• Derin kaba unun dışındaki tüm malzemker; sıkılmış kabaklar, doğranmış yeşillikler, yumurta, tuz ve kırmızı pul biber konulur ve karııştırılıır en az 6-7 dakika un ilave edilmeden bu şekilde bekletilir. 
Bu sürede kabaklar su salacaktır. Bu aşamadan sonra un ilave ederseniz, mücveriniz bir daha sulanmayacaktır.
• Un karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Gerekirse un ilavesi yapılabilir. Mücverinizin daha hafif olması için pancake şeklinde az yağda teflon tavada kızartabilirsiniz. Diğer türlü havlu kağıda çıkarırsanız daha az yağlı olacaktır. 

Öneri:
Aynı malzemenin içine ilave 2-3 çorba sıvıyağı, 1/2  paket kabartma tozu ilave ederek fırında da yapabilirsiniz. 
Karışımı fırın kabınıza dökmeden önce yağlamayı unutmayın, yada yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede  40-45 dakika kontrollü olarak pişirin.

Afiyet Olsun.
DE
 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder