31 Mayıs 2015 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Merhaba!

Çok hafif aynı zamanda çok lezzetli zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler ;

400-500 gr bezelye
1 orta boy soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım fincan zeytinyağ
Tuz
Dereotu

Yapılışı:
Soğan, patates ve havucu temizledikten sonra küp küp doğrayalım. Bezelyeyi yapacağımız tencereye zeytinyağımızı koyup kızdıralım ve akabinde doğradığımız soğan ve havuçları 3-5 dk pişirelim sonrasında da bezelye ve patatesi ilave edelim. Birkaç kez hep birlikte hafifce karıştırdıktan sonra çok az sıcak su ilavesi ile pişirelim. İsteğe göre bir domates rendesi de ilave edilerek de pişirebilir. 
Soğuduktan sonra doğradığımız dereotu ilavesi ile sonlandırabilirsiniz. ;))

Afiyet olsun!
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder