11 Nisan 2015 Cumartesi

PANCAR MEZESİ


İlkbahar mevsimine girerken kış sebzesi olan pancar mezesi tarifini yine kolay ve pratik olması sebebiyle sizlerle paylaşmak istedim. Genellikle haşlanarak yapılan pancarı, ben fırında pişirmeyi tercih ediyorum.
Malzemeler :
4-5 adet pancar
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağ
çok az su
İri tuz
1/2 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı: 
İşlemlere başlamadan önce fırınımızı 200-250 dereceye ayarlayalım. Diğer taraftan pancarlarımızı kabukları ile birlikte iyice yıkadıktan sonra uygun bir fırın kabına yerleştirelim. İçerisine yine kabukları ile birlikte sarımsak, iri tuz ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve limon suyu ilavesi ile iyice karıştıralım. 
1/4 - 1/2 çay bardağı kadar su ilave edelim ve üzerini kapatıp fırına verelim. En az 45 dk ile 1 saat kadar pişirelim. Bir çatal yardımı ile ara ara pişip-pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekledikten sonra pancarın kabuklarını ince bir bıçak yardımıyla soyalım. Aynı şekilde sarımsakların kabuklarını çıkartalım. Ezilen sarımsakları pancarın fırın kabına koyarak gerekirse ilave tuz ve 1/2 çay kaşığı limon suyu ikavesi ile sos hazırlayalım. Diğer taraftan kabuklarını çıkarttığımız pancarları 1-2 cm kalınlığında dilim dilim keserek hazırladığımız sosun içine alalım.  İsteğe göre üzerine yoğurt veya rokfor peynir veya peynir çeşitleri ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder