6 Şubat 2016 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI

Merhaba,

Bugün sizlerle paylaşacağım çorba domates çorbası fakat içerisinde domates yok. Sanki domates konulmadan da domates çorbası da olur muymuş dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama inanın çok da güzel, çok da lezzetli oluyor hem de. Çünkü bu tarif Allah rahmet eylesin canım babama ait. Blog yazılarımı düzenli takip edenler biliyorlardır babam, büyükbabam uzun yıllar hep yemek işi ile uğraşmışlar, meslekleri olmuş. Benim mutfak sevdam da doğal olarak bu genlerden geliyor. :))
Gelelim babamın domates çorbasının tarifine. Siz ille de çorbamda domates olsun derseniz başlangıçta 2-3 adet domates rendeleyebilirsiniz, ancak kış aylarında pek lezzetli olmadığı gibi, çorbanızda da ekşimsi bir tat oluşturacaktır, benden söylemesi ;)

Malzemeler:
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2-3 çorba kaşığı dolusu tereyağ
• 3 çorba kaşığı tepeleme un
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
• 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası (arzuya göre bir kısmını acı biber salçası kullanabilirsiniz)
• 3 su bardağı sıcak su (kontrollü ilave edin)
• tuz
• karabiber

Üzeri için:
• Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
• Tereyağ ve  sıvıyağını birlikte tencereye alın, unu ekleyin ve kısık ateşte iyice kavurun.
• Un kokusunu vermeye başlayınca salçaları hızlıca ilave edin, eğer çorbanıza domates ilave etmek isterseniz bu aşamada rendelenmiş domatesleri ilave edebilirsiniz.
• salçayı iyice karıştırdıktan sonra, tel çırpıcı ile topak topak olmaması için hızlıca karıştırarak sütü ve suyun yarısını yavaşca ilave edin, 
• Çorbanın kıvamını kendi arzunuza göre sıcak su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.
• Tuz ve karabiber kontrolünden sonra en az bir 10 dakika kadar pişirin.
• üzerine kaşar peyniri rendesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
DE

Not: Çorbanız topaklanırsa tel süzgeç veya blendır kullanabilirsiniz. 


Domates Çorbası

Merhaba,

Bugün sizlerle paylaşacağım çorba domates çorbası fakat içerisinde domates yok. Sanki domates konulmadan da domates çorbası da olur muymuş dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama inanın çok da güzel, çok da lezzetli oluyor. Bu tarif Allah rahmet eylesin canım babama ait.
Gelelim babamın domates çorbasının tarifine. Siz ille de çorbamda domates olsun derseniz başlangıçta 2-3 adet domates rendeleyebilirsiniz, ancak kış aylarında pek lezzetli olmadığı gibi, çorbanızda da ekşimsi bir tat oluşturacaktır, benden söylemesi ;)

Malzemeler;
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2-3 çorba kaşığı dolusu tereyağ
• 3 çorba kaşığı tepeleme un
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
• 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası (arzuya göre bir kısmını acı biber salçası kullanabilirsiniz)
• 3 su bardağı sıcak su (kontrollü ilave edin)
• tuz
• karabiber

Yapılışı;
• Tereyağı ve  sıvıyağıı birlikte tencereye alın, unu ekleyin ve kısık ateşte iyice kavurun.
• Un kokusunu vermeye başlayınca salçaları hızlıca ilave edin, eğer çorbanıza domates ilave etmek isterseniz bu aşamada rendelenmiş domatesleri ilave edebilirsiniz.
• salçayı iyice karıştırdıktan sonra, tel çırpıcı ile topak topak olmaması için hızlıca karıştırarak sütü ve suyun yarısını yavaşca ilave edin, 
• Çorbanın kıvamını kendi arzunuza göre sıcak su ilavesi ile ayarlayabilirsiniz.
• Tuz ve karabiber kontrolünden sonra en az bir 10 dakika kadar pişirin.
• üzerine kaşar peyniri rendesi ile servis yapın.
Afiyet olsun.
DE

Not: Çorbanız topaklanırsa tel süzgeç veya blendır kullanabilirsiniz. 


PEYNİR DOLGULU BİBER VE DOMATES

Merhaba,

İster sabah kahvaltılarınızda, isterseniz de beş çaylarınızda çok severek yiyebileceğiniz bir tarif.

Malzemeler: (2- 4 kişi için)
• 1 adet büyük domates
• 2 adet kırmızı biber
• yarım su bardağı bardağı galeta unu
• yarım su bardağı parmesan peynir veya damak tadınıza uygun peynir. Ancak erimemesi için sert peynir çeşidi kullanmanızı öneririm. Eski kaşar, sert beyaz peynir gibi.
• 1-2 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 küçük diş sarımsak (arzuya göre)
• karabiber
• kırmızı pul biber
• tuz (peynirinize göre ayarlayın)
• biraz ince doğranmış maydanoz (yine damak zevkinize göre dereotu veya diğer yeşillikler kullanabilirsiniz.

Yapılışı :
• Fırınınızı 200 - 210 dereceye ayarlayın, ısıtın.
• Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun,
• Domatesleri birer parmak kalınlığında yuvarlak kesin. (3'e veya 4'e bölebilirsiniz.)
• Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
• Diğer kalan malzemelerle iç harç hazırlayın, hepsini birlikte karıştırın.
• Hazırlanan harçtan bolca kesilmiş domates halkalarının ve kırmızı biberlerin içerlerine doldurun. 
• Önceden ısıtılmış fırında en az 10-15 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun.
DE


Peynir Dolgulu Biber ve Domates

Merhaba,

İster sabah kahvaltılarınızda, isterseniz de beş çaylarınızda çok severek yiyebileceğiniz bir tarif.

Malzemeler: (2- 4 kişi için)
• 1 adet büyük domates
• 2 adet kırmızı biber
• yarım su bardağı bardağı galeta unu
• yarım su bardağı parmesan peynir veya damak tadınıza uygun peynir. Ancak erimemesi için sert peynir çeşidi kullanmanızı öneririm. Eski kaşar, sert beyaz peynir gibi.
• 1-2 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1 küçük diş sarımsak (arzuya göre)
• karabiber
• kırmızı pul biber
• tuz (peynirinize göre ayarlayın)
• biraz ince doğranmış maydanoz (yine damak zevkinize göre dereotu veya diğer yeşillikler kullanabilirsiniz.

Yapılışı :
• Fırınınızı 200 - 210 dereceye ayarlayın, ısıtın.
• Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun,
• Domatesleri birer parmak kalınlığında yuvarlak kesin. (3'e veya 4'e bölebilirsiniz.)
• Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
• Diğer kalan malzemelerle iç harç hazırlayın, hepsini birlikte karıştırın.
• Hazırlanan harçtan bolca kesilmiş domates halkalarının ve kırmızı biberlerin içerlerine doldurun. 
• Önceden ısıtılmış fırında en az 10-15 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun.
DE