26 Temmuz 2015 Pazar

BADEMLİ ve KÖRİLİ PATLICAN EZMESİ

Merhaba!

Bugün başrolde patlıcan var. İlk kez denediğim oldukça başarılı bir meze tarifini paylaşacağım sizlerle. Başlayalım hemen!

Malzemelerimiz:
1-2 patlıcan
1-2 dal taze soğan
Maydanoz
Yarım çay kaşığı köri
2-3 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı kadar limon suyu
1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
Zeytinyağ
Tuz

Not: Ben marketlerde hazır satılan közlenmiş patlıcan yerine biraz zahmetli de olsa kendinizin yapmasını öneriyorum. 

Yapılışı:
Patlıcanları közlüyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, limonla beraber çatal yardımı ile ezebilir veya minik küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Yine yeşilliklerimizi ufak ufak keselim, sarımsağımızı ezelim ve zeytinyağ, köri, tuz ilavesi ile harmanlayalım. En son hafif kavurduğumuz ve iri kıyılmış kabuksuz bademlerimizi ilave edelim. 
Yoğurt sevenler için bu mezemize çok az yoğurt ilavesi de yapılabilir. Dolapta en yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE

BADEMLİ ve KÖRİLİ PATLICAN EZMESİ

Merhaba!

Bugün başrolde patlıcan var. İlk kez denediğim oldukça başarılı bir meze tarifini paylaşacağım sizlerle. Başlayalım hemen!

Malzemelerimiz:
1-2 patlıcan
1-2 dal taze soğan
Maydanoz
Yarım çay kaşığı köri
2-3 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı kadar limon suyu
1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
Zeytinyağ
Tuz

Not: Ben marketlerde hazır satılan közlenmiş patlıcan yerine biraz zahmetli de olsa kendinizin yapmasını öneriyorum. 

Yapılışı:
Patlıcanları közlüyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, limonla beraber çatal yardımı ile ezebilir veya minik küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Yine yeşilliklerimizi ufak ufak keselim, sarımsağımızı ezelim ve zeytinyağ, köri, tuz ilavesi ile harmanlayalım. En son hafif kavurduğumuz ve iri kıyılmış kabuksuz bademlerimizi ilave edelim. 
Yoğurt sevenler için bu mezemize çok az yoğurt ilavesi de yapılabilir. Dolapta en yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE