24 Aralık 2015 Perşembe

ET HAŞLAMA

Merhaba!

Bugün soğuk kış günleri için hem kolay, sağlıklı ve oldukça lezzetli et haşlama tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler:
• 6 parça kuzu gerdan
• 3 adet patates
• 3 adet havuç
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• 1-2 adet defne yaprağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 büyük soğan
• 1 adet limon suyu 
• maydanoz

Yapılışı:
• Patates ve havuçları soyduktan sonra büyük parçalar halinde keselim, (havucu 3'e, patatesleri 4'e bölün)
• Etleri geniş bir tencereye alın, içerisine  defne yaprağını, bütün olarak soyulmuş kuru soğanı, tane karabiber ve 4 su bardağı kadar su ilave edin, kapağı kapalı bir tencerede minumum 30- 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin,
• etlerin pişmesine yakın, daha önceden kesmiş olduğumuz havuç,  patates, tuz ve limon suyunu ilave edin, yaklaşık bir 35 dakika daha pişirin.
• üzerine doğranmış maydanoz ve ilave limon suyu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE

Not : Arzu edersiniz bir yumurta sarısı, 1 adet limon suyu karıştırıp terbiyeli olarak da pişirebilirsiniz. 




ET HAŞLAMA

Merhaba!

Bugün soğuk kış günleri için hem kolay, sağlıklı ve oldukça lezzetli et haşlama tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler:
• 6 parça kuzu gerdan
• 3 adet patates
• 3 adet havuç
• 1 çay kaşığı tane karabiber
• 1-2 adet defne yaprağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 büyük soğan
• 1 adet limon suyu 
• maydanoz

Yapılışı:
• Patates ve havuçları soyduktan sonra büyük parçalar halinde keselim, (havucu 3'e, patatesleri 4'e bölün)
• Etleri geniş bir tencereye alın, içerisine  defne yaprağını, bütün olarak soyulmuş kuru soğanı, tane karabiber ve 4 su bardağı kadar su ilave edin, kapağı kapalı bir tencerede minumum 30- 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin,
• etlerin pişmesine yakın, daha önceden kesmiş olduğumuz havuç,  patates, tuz ve limon suyunu ilave edin, yaklaşık bir 35 dakika daha pişirin.
• üzerine doğranmış maydanoz ve ilave limon suyu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE

Not : Arzu edersiniz bir yumurta sarısı, 1 adet limon suyu karıştırıp terbiyeli olarak da pişirebilirsiniz.