20 Kasım 2015 Cuma

Limonlu Cheesecake

Merhaba!

Ayvalı cheesecake tarifinden sonra bu kez sizlerle limonlu cheesecake tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler:
• 200 250 gram pötibör veya yulaflı  bisküvi
• 30-40 gram kadar eritilmiş tereyağ
• 1 kutu krema 
• 1 kutu labne peynir
• 2- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 2-3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı limon rendesi
• 1 paket vanilya
• 24 cm klipsli kek kalıbı veya borcam fırın kabı

Sosu için :
• 1 limon suyu
• 1 su bardağı su
• 2 limon kabuğu rendesi
• 4 çorba kaşığı toz şeker

Tabanı için;
• Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın,
• bisküvileri blendırdan geçirin ve kırıntı şeklinde hazırlayın.
• fırın kabını yağlayın,
• eritilmiş tereyağ ile ufalanmış bisküvileri iyice karıştırın ve bastırarak eşit bir şekilde yağlanmış fırın kabına yayın. Fırında 5 dakika pişirin,
• diğer kalan malzemeleri öncelikle şeker, yumurta ile başlamak koşuluyla hep birlikte karıştırın,
• fırından çıkardığımız bisküvi tabanı soğuduktan sonra üzerine karışımı koyup 35 dakika daha pişirin.

Sosu için ise;
• tüm malzemeyi bir kaba koyun ve kısık ateşte kıvam kazanana kadar pişirin. Soğuduktaktan sonra pişen cheesecake üzerine dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder