Merhaba,
Pazı saplarını değişik şekillerde değerlendirebilirsiniz;
Pazı saplarını değişik şekillerde değerlendirebilirsiniz;
1- Çorba yapabilirsiniz,
2- Kavurup yumurta kırabilirsiniz,
3- Turşu yapabilirsiniz,
4- veya benim gibi saplarını az biraz haşlayıp, süzdürdükten sonra un, su, tuz ve karabiberden (kırmızı pul biber vb) oluşan bir bulamaç hazırlayıp kızartabilirsiniz.
Kızarttıktan sonra yanında damak tadınıza göre soslarla, yoğurt, domates, pesto vb veya sadece salata ile afiyetle yiyebilirsiniz.
Benim bulamac harcım biraz artınca şerit şeklinde kestiğim kabaklarıda aynı şekilde kızarttım harika oldular. Benden söylemesi.
5- Sizin önerileriniz?
Malzemeler:
* 2 demet pazı sapı
* Tuz
* 1 çay kaşığı karbonat
* kaynar su
Bulamac İçin:
* 1 su bardağı un
* Karabiber
* Kırmızı pul biber
* Soğuk su ( 1 çay bardağı kadar kontrollü)
Kızartmak İçin:
* Sıvıyağ
Yapılışı:
* Tencereye su ve karbonat atın ve kaynatın,
* Pazı saplarınız fazla uzunsa enlemesine saplarını ikiye bölün ve kaynamakta olan tencereye alın.
* Pazılar hafif diri kalacak şekilde maksimum 5-6 dakika kadar haşlayın ve soğuk suyun içine çıkarın.
* Pazılar 1-2 dakika kadar soğuk suda kaldıktan sonra süzün ve biraz soğuduktan sonra kağıt havlu ile hafifçe kurulayın.
* Diğer taraftan bulamaç için bir kaseye un, tuz, karabiberi koyun ve karıştırın. Bu karışıma etap etap bir çay bardağı suyu kontrollü bir şekilde ilave ederek normal kulak memesi hamurundan oldukça yumuşak, ancak pazı saplarını bu bulamaca kızartmak için batırdığınızda üzerinde unlu karışım kalacak şekilde biraz da katı bir karışım olmalı. Her bir pazı sapını bu bulamaca her tarafı kaplanacak şekilde batırın.
* Kızgın zeytinyağında her iki tarafı kızarana kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
Afiyet olsun.
DE
* Tencereye su ve karbonat atın ve kaynatın,
* Pazı saplarınız fazla uzunsa enlemesine saplarını ikiye bölün ve kaynamakta olan tencereye alın.
* Pazılar hafif diri kalacak şekilde maksimum 5-6 dakika kadar haşlayın ve soğuk suyun içine çıkarın.
* Pazılar 1-2 dakika kadar soğuk suda kaldıktan sonra süzün ve biraz soğuduktan sonra kağıt havlu ile hafifçe kurulayın.
* Diğer taraftan bulamaç için bir kaseye un, tuz, karabiberi koyun ve karıştırın. Bu karışıma etap etap bir çay bardağı suyu kontrollü bir şekilde ilave ederek normal kulak memesi hamurundan oldukça yumuşak, ancak pazı saplarını bu bulamaca kızartmak için batırdığınızda üzerinde unlu karışım kalacak şekilde biraz da katı bir karışım olmalı. Her bir pazı sapını bu bulamaca her tarafı kaplanacak şekilde batırın.
* Kızgın zeytinyağında her iki tarafı kızarana kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine çıkarın.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder