İtalyanların "Fritata" sı, İspanyolların "Tortilla de Patatas"sı.
Kısaca bol malzemeli, kabarık omlet börek.
İçerisine ne kadar çok sebze koyar, yumurtaları ne kadar fazla çırparsanız o kadar kabarık olacaktır omlet böreğiniz. :)
Sebzeler önce sotelenir, çırpılmış yumurtalar üzerine ilave edilir. Ocak üstünde pişirilmeye başlayan omlet, fırında pişmeye devam eder ve fırında pişmesi son bulur....
Malzemeler:
• 4- 5 yumurta
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 adet küçük patates (ben 3 tane bebek patates kullandım halka şeklinde doğradım.)
• 1 jalapeno biber
• 8-10 adet mantar
• Ispanak yaprakları (1 su bardağı kadar)
• Domates (ben bütün çeri kullandım)
• Karabiber
• Maydanoz
• Süt (arzu ederseniz az krema da olabilir)
• Zeytinyağı ve tereyağı
Yapılışı:
• Hazırladığınız omleti fırında pişirmeye devam edecekseniz, fırın ısısına dayanıklı tava kullanılmasına dikkat edin lütfen veya normal tavada yapacaksınız iç malzemesinin fazla olması nedeniyle omleti alt-üst yapmanız gerekecek.
• Tavaya zeytinyağı koyun ve piyazlık doğradığınız soğanları, doğranmış biberle soteleyin ve ayrı bir kaba çıkarın aynı tavaya bu kez biraz tereyağı ilavesi ile doğranmış mantarları soteleyin, pişerken üzerine az karabiber, tuz ilave edin soğanların yanına çıkarın.
• Bu kez minik küp şeklinde doğranmış patatesleri rengi dönene kadar aynı tavada pişirin. (gerekirse az tereyağı ilavesi yapabilirsiniz.) patateslerin çıkmasına yakın iri doğranmış ıspanak yaprakları ile ile 1-2 kez döndürdüktem sonra aynı tava içine diğer malzemeleri alın hep birlikte karıştırın.
• Derin bir kapta yumurtaları tuz, karabiber ve süt ile iyice köpürene kadar çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra içine ince doğranmış maydanozları ilave edin.
• Çırpılmış yumurtaları tavadaki sebzelerin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın. Fırına vermeden önce spatula ile birkaç dakika ocak üstünde kenarlarından klasik omlet yapar gibi malzemelerle karışmasını sağlayın.
• Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 5-6 dakika kadar yumurtalar kabarana kadar pişirin sıcak servis yapın.
Not: (Ben oda sıcaklığındaki ısısında da çok beğendim)
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder