Merhaba,
Bugün deniz ürünlerini sevenlere bu tarifim. Bugün sizlerle paylaşmak için mantarlı karides seçme nedenim; hani 1,5 yıl önce bana " teyze blog ve instagram hesabı niye açmıyorsun" diyen yeğenim. Kendisi deniz ürünlerini çok sever. Şaka bir yana iyi ki de onu dinlemişim.
Evet gelelim "Güveçte Tereyağlı Mantarlı Karides" tarifimize;
Malzemeler:
• 200 gram ayıklanmış ufak boy karides
• 400 gram kültür mantarı (temizlenmiş doğranmış)
• 1 adet büyük kabuğu soyulmuş domates
• 1 orta boy küp şeklinde doğranmış soğan
• 2-3 adet sivri biber
• 1-2 diş sarımsak (küçük doğranmış)
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1,5 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
• 1 adet defne yaprağı
• 1 tatlı kaşığı soya sosu (arzuya göre) eğer soya sosu kullancaksanız, soya sosu oldukça tuzlu olduğundan, tuz ayarına dikkat edin derim.
• kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz
Yapılışı:
• Yayvan ve biraz derin bir tava içerisine tereyağı ve zeytinyağını koyun. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edin.
• Soğanlar pembeleştikten sonra bu sefer doğranmış biberleri ilave edin.
• Akabinde 1-2 dakika kavrulduktan sonra üzerine doğranmış mantarları ilave edin ve ocağınızın altını biraz açın. Çünkü mantarlar belli bir süre sonra su bırakacaktır. Yaklaşık bu şekilde 7-8 dakika kadar mantarlar suyunu çekmeye başlayana kadar üzerini kapatmadan bu şekilde kontrollü bir şekilde pişirin.
• Daha sonra doğranmış domatesleri, defne yaprağını, baharatlarını ilave edin ve domatesler de mantarlar gibi önce su salacaklar ve sonrasında piştikçe suyu azalacaktır.
• En son karideslerimizi ilave edin 2-3 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın.
• 200 derecede önceden ısıtılmış fırın ve güveç kaplarının içerisine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve çok az tereyağı ilave edin ve yaklaşık 5 dakika (kaşar peynirler eriyip kızarana kadar) pişirin.
Afiyet olsun.
DE
çok güzel görünüyor tadının da öyle olduğuna eminim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor tadının da öyle olduğuna eminim
YanıtlaSil