Hatay ilimizin mezelerindendir. Yoğurtla hazırlandığından oldukça hafif ve yapılışı çok kolay.
Malzemeler:
• 1 demet pazı
• 6-7 çorba kaşığı süzme yoğurt (arzu ederseniz yarısını normal yoğurt kullanabilirsiniz.
• 1-2 diş sarımsak
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı:
• Pazıları yıkadıktan sonra, isterseniz kaynar suda 3-5 dakika kadar haşlayın, haşlandıktan sonra pazının saplarını ayırın ve yapraklarını ince kıyın ve havlu kağıt üzerinde kurumaya bırakın,
Veya isterseniz,
• pazının saplarını ayırdıktan sonra ince ince kıyın,
• Zeytinyağında kıyılmış pazıları suyunu salıp çekene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
• Ayrı bir kapta yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı karıştırın,
• Soğuyan pazı veya süzülen pazılarla sarımsaklı yoğurt ve iri kıyılmış cevizle karıştırın.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder