30 Eylül 2016 Cuma

Kaşık Salata ve Mercimek Köftesi

Merhaba, 

Mercimek köftesini minik toplar halinde porsiyonlayıp, bol limonlu kaşık salata ile mezeden, salataya kolaylıkla dönüştürebilirsiniz. .
Denemeye ne dersiniz? 😉

Malzemeler:

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
• 2 buçuk su bardağı su
• Yarım çay bardağı zeytinyağ
• 1 adet kuru soğan
• 2-3 dal taze soğan
• Maydanoz
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı acılı biber salçası
• 1 çay kaşığı kimyon
• Tuz
• Limon suyu

 Yapılışı:

• Kırmızı mercimeği iki buçuk su bardağı su ile birlikte ara ara karıştırarak pişirelim. • Yumuşayınca içerisine ince bulgurumuzu ilave edelim ve üzerini kapalı 15-20 dakika demlenmeye bırakalım. 
• Diğer taraftan zeytinyağımızı tavaya alıp, içerisine yemeklik doğradığımız kuru soğanı yumuşayıncaya kadar pişirelim, salçalarımızı ilave edip bir süre daha pişirdikten sonra altını kapatıp kimyon ilave edelim.
• Mercimekli ince bulguru büyük karıştırma kabına alıp üzerine salçalı harcımızı döküp iyice karıştıralım.
• Karıştırıken limonumuzu da ilave edelim.
En son olarak ince ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ekleyip yoğuralım.
Afiyet olsun!
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder