• 1/2 su bardağı Amaranth
• Peynir
• yarım demet maydanoz
• 1/3 demet taze nane
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 adet salatalık
• 1 limon suyu (ben ekşi severim :))
• 1/2 limon kabuğu limon rendesi
• 1 avuç kavrulmuş badem
• kırmızı pul biberli
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
• tuz
• 1, su bardağı kaynar su (amarantı ıslatmak için)
• marul, roka vb.
Yapılışı:
• Amaranthı 1,5 su bardağı su ile 5- 10 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra üzerini kapatın ve 10-15 dakika kadar suyun içinde dinlendirin. (Kendisi küçük olmasına rağmen taneleri bayağı sert)
• Daha sonra en ince tel süzgeçte süzdürün. Yanlız amarant oldukça küçük olduğu için tel süzgeçinizin sık aralıklı olmasına dikkat edin.
• Diğer taraftan diğer tüm malzemeleri doğrayın ve hepsini bir kapta birleştirin. En son süzgeçteki amarantı ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun.
DE
Ellerine sağlık canım,çok güzel bir salata
YanıtlaSil