Zeytinyağlı baklayı mutlaka sarımsaklı yoğurtla tüketmelisiniz. Özellikle alerjik bünyesi olan kişilerde zehirlenme yapabiliyor. Bu önemli hatırlatmadan sonra yapılışına geçelim.
Malzemeler:
• 1 kilo taze bakla
• 1 limon suyu
• 1 adet büyük kuru soğan
• 1 çay kaşığı silme un
• 1 adet kesme şeker
• tuz
• bir çay bardağı zeytinyağ (en az, biraz daha fazlası olabilir)
• 1 su bardağı su
Üzeri için:
• yoğurt
• sarımsak
• dereotu (yarısı piştikten hemen sonra içerisine yarısı üzerine )
Yapılışı :
• Baklaları yıkayıp taze fasulye gibi ayıklayın,
• Baklaların kararmaması için yarım limon suyu ve bir fıske un ilave edilmiş su içerisine alın. Limon suyu ve un baklanızın rengininin kararmasını önleyecektir.
• Diğer taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayın.
• Suda bekleyen baklaları süzün, pişireceğiniz tencere içerisine alın. Üzerine doğranmış kuru soğanı, 1 adet kesme şekeri, tuz, bir çimdik un, zeytinyağı ve doğranmış dereotunun yarısını koyun, iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin,pişirin. Ben düdüklü tencere kullandım. Yaklaşık 10-15 dakika kadar sürüyor.
• piştikten sonra üzerine kalan dereotunu ikave edin.
• üzerine veya yanına sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder