Bugünün ikinci tarifi yapımı oldukça kolay elmalı tart. Hazırlamasının da pratik olduğunu söyleyebilirim.
Alt tabanı için:
• 28x28 cm kare borcamı için yağlamak için tereyağ veya margarin
• 13-14 adet petibör bisküvi
İç malzemesi:
• 2 adet elma
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
• 2 çorba kaşığı kuru üzüm
Üst kek malzemesi:
• 2 yumurta
• 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
• 1 su bardağı un
• 1/2 kahve fincanı süt
• yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
• pudra şekeri
Yapılışı:
• yağlanmış borcama veya tart kalıbına bisküvileri kırmadan dizin,
• üzerine dilimlenmiş elmaları yerleştirin,
• üzerine iç malzemelerini koyun,
• üst kek malzemesini hazırlayıp, üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder