Yine oldukça sağlıklı bir salata ile yeni bir haftaya girmek istedim. Yine sizler için ilk kez denediğim bir salata. Ben çok sevdim ve inanılmaz lezzetli buldum. Umarım siz de beğenirsiniz.
Közlemek için malzemeler:
• 1 adet patlıcan
• 2-3 adet kırmızı biber
• 2-3 adet yeşil biber
Salata için:
• 1 küçük cam kavanoz enginar kalbi (300 ml)
• alt taban için 2-3 yaprak marul
• karabiber
• tuz
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ
• kavrulmuş dolma fıstığı veya ceviz
Salata sosu:
• 1 -2 dal çok ince doğranmış taze soğan veya küçük bir kırmızı soğanın yarısı
• 1 -2 dal doğranmış taze fesleğen (yaklaşık 7-8 büyük yaprak)
• 3 çorba kaşığı limon suyu
• yarım su bardağı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı dolusu mayonez veya hardal
• tuz
Üzerine zeytinyağ, tuz ve karabiber eklediğimiz enginar kalplerini 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. (Yaklaşık 30 -35 dakika kadar)
Üzerine koymak için kavrulmuş dolma fıstığı veya cevizi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder