Ay çöreği çoçukluğumdan beri sevdiğim tatlardandır. Çayın yanında harika olur ama ben en az çay kadar sıcak sütle de yemeğe bayılırım. Yine sizlerle paylaşmak için ilk denemdi ama inan çok lezzetli oldu.
Malzemeler:
• 100 gram oda sıcaklığı tereyağ veya margarin
• 1tatlı kaşığı kuru maya
• 1/2 çay bardağı sıvı yağ
• 1/2 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 çimdik tuz
• 4-5 çorba kaşığı toz şeker
• 3,5 - 4 su bardağı kadar un
İç malzemesi:
• 1 paket hazır kakaolu kek veya evde bulunan eski kekiniz varsa onu da kullanabilirsiniz.
• 1 çay bardağı kadar krema
• 2 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı üzüm
• 1 su bardağına yakın iri kıyılmış fıstık veya badem
• 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
• File badem
• 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
• İlk önce derin bir kap içerisine kuru maya, ılık süt ve şekeri mayalayın.
• 3-5 dakika sonra diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Yarım saat hamuru dinlendirin.
• diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayın.
• dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ister elinizle ister merdane ile hamuru ince açın ve içerisine iç malzemeden bir tatlı kaşığı dolusu koyun, ay çöreği şeklini verin.
• önceden ısıtılmış 200 derece fırına, üzerine yumurta sarısı sürün, file badem koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder