4 Aralık 2015 Cuma

PARMESAN PEYNİRLİ PATLICAN

Merhaba!

Bu kez de sıcak atıştırmalık, parmesan peynirli patlıcan tarifi. Farklı bir tat arayanlar için olsun bu tarifim.

Malzemeler:
• 2 adet orta boy patlıcan
• 2-3 dal maydanoz
• 3 adet yumurta 
• 2 su bardağı galeta unu
• 1 su bardağı un
• 3/4 su bardağı parmesan peyniri (veya damak tadınıza göre sevdiğiniz peynir çeşidi)
• sıvı yağ (kızartmak için)
• tuz

Yapılışı:
• patlıcanları fazla büyük olmayan orta boy küp şeklinde doğrayın, tuzlu soğuk suda en az 20 dakika bekletin,
• galate unu, un ve 3 adet yumurtayı çırptıktan sonra ayrı ayrı kaplara koyun,
• galeta ununu koyduğumuz kaba peynirimizi, un koyduğumuz kaba da tuz ilave edelim, ancak tuz oranına koyduğumuz peynir çeşitine göre dikkat edelim,
• sudaki patlıcanları iyice sıkıp, kuruladıktan sonra, önce una, sonra çırpılmış yumurta kabına ve son olarak da galeta ve peynirli karışım kabına iyce bulasdıktan sonra orta ateşten biraz fazla önceden ısıttığımız zeytinyağında kızarana kadar arkalı önlü pişirelim. 
• pişirilen patlıcanları kağıt havluya çıkaralım, sonra da servis tabağına alalım.
• ister yanına, ister üzerine (sarımsaklı) yoğurt, üzerine kıyılmış maydanoz ile afiyetle yiyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder