23 Aralık 2015 Çarşamba

Kandil Simidi


Merhaba,

Çatal veya kandil simidi; çayın yanında yemekten hiçbir zaman bıkmayacağım tatlardandır. Umarım sizler de bu tarifimle benimle aynı fikirde olursunuz.

Malzemeler:
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 200 gram margarin veya oda sıcaklığı tereyağ
• 3-4 çorba kaşığı toz şeker
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 3- 3,5 su bardağı un

Yapılışı :
Tüm malzemeler hep birlikte karıştırılıp, yumuşak bir hamur hazırlanır. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder