13 Kasım 2015 Cuma

ENGİNAR EZME



Merhaba!

Yine oldukça kolay, pratik bir o kadar da sağlıklı "Enginar Ezme" tarifiyle sizlerleyim bugün. Ben kışlık olarak sakladığım enginar stoklarımdan kullandım. Sizin stoklarınızda yoksa, hazır kavanozlarda satılan enginarlardan da yapabilirsiniz. Sadece iyice soğuk su ile yıkamanızı öneririm.

Malzemeler:
2-3 orta boy enginar
1-2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
Limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ

Yapılışı :
•Enginarları ve sarımsakları derin bir tencereye koyalım, (sarımsaklar böylelikle pişmiş ve midemizi rahatsız etmemiş oluyor)
• üzerini geçecek kadar su, limon ve az tuz koyup pişirelim,
• enginarları pişirdikten sonra dörde, beşe bölelim ve biraz soğumasını bekleyelim,
• mutfak robotuna sırasıyla maydanozları, doğranmış enginarları, tuz, limon, karabiber, zeytinyağını ekleyelim ve püre şeklini alana kadar karıştıralım. 
•bir kaba alıp soğuması için en az 1 saat buzdolabında bekletelim ve sonrasında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE

Not: Enginar ezmeniz eğer katı olursa zeytinyağı ile tam tersi olursa da süzme yoğurt veya labne peynir ile kıvam kazandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder