Yoğurtlu pancar salatası ile devam. Sizlerle daha önce pancar mezesi tarifimi paylaşmıştım. Bu kez pancarları fırında pişirmek yerine, pancarları yıkadıktan sonra kabukları ile suda haşlıyoruz.
Malzemeler:
• 5-6 adet orta boy pancar
• 1 çay bardağı kadar normal yoğurt
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1 çay bardağı yumuşak lor peyniri (arzuya göre)
• 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
• 2 diş ezilmiş sarımsak
• dereotu (arzuya göre)
• tuz
Yapılışı :
Pancarlar haşlandıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Diğer taraftan tüm malzemeleri karıştırıp rendelenmiş pancarlara ilave edin. Arzu ederseniz lor peyniri yerine 1-2 çorba kaşığı mayonez de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder