14 Ekim 2015 Çarşamba

ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI

Merhaba!

Ispanak kökü kavurması, inanılmaz hafif, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık. Size hemen ıspanak kökü ile ikinci bir alternatif ise; ıspanak kökülerini üç beş dakika kavurduktan sonra bir kahve fincanı bulgur ilave ederek yine farklı ve çok güzel bir lezzet elde edebilirsiniz. Tarifimize başlayalım hemen;

Malzemeler:
1 kilo ıspanak kökü 
1 orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet kurutulmuş domates
1 adet kurutulmuş kırmızı biber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
Tuz

Yapılışı:
Tencereye zeytinyağımızı koyalım, ısındıktan sonra, soğan ve sarımsakları koyalım. Soğan ve sarımsak yeteri kadar kavrulduktan sonra, yıkanmış ıspanak köklerini ilave edin. Üzerine kurutulmuş domates ve biberi ekleyip hep birlikte kavurun. Hiç su ilave etmeden tencerenin kapağını kapatıp, ıspanak kökleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurtla servis edebileceğiniz gibi haşlanmış makarna üzerine de servis de yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder