B1 ve C vitamini deposu olan brokoli aynı zamanda uzmanlar tarafından içinde bulunan Beta Karoten maddesi sayesinde güçlü bir kanser savaşcısı olduğu, özellikle yemek borusu, mide ve bağırsak kanserleri tehlikesini azalltığı söylenmektedir. Brokolinin faydalarından sonra şimdi gelelim tarifimize. Bugün sizlerle yoğurtlu, cevizli brokoli tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler:
• 1 demet brokoli ( yaklaşık 300-400 gram)
• 1 su bardağı yoğurt
• 1/2 su bardağı süzme yoğurt
• 1 çorba kaşığı mayonez veya labne peynir (isteğe göre)
• 1-2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
• 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
• limon
• zeytinyağ
Yapılışı:
• Brokolileri küçük parçalara ayırıp, tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Arzu ederseniz bu aşamada 1-2 diş sarımsağı da çiğ kalmaması, midenizi rahatsız etmemesi için aynı suda haşlayabilirsiniz.
• Pişen brokolileri önceden hazırlanan soğuk su içerisine alıp, 1-2 dakika bekletelim. Süzgeçe alıp, iyice süzülmesini bekleyelim. Haşlanmış brokolileri sonrasında çatalla ezelim ya da robottan
• süzme yoğurt, normal yoğurt, labne peynir veya mayonez, zeytinyağ, ezilmiş sarımsak, tuz, ceviz, fıstık ve çok az limon suyunu hep birlikte karıştırıp süzülmüş ve çatalla ezilmiş brokolilerle birlikte harmanlayalım.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder