6 Ekim 2015 Salı

YOĞURTLU BİBERLİ ROKA SALATASI

Merhaba!

Bu akşam menümüzde tekir balığı vardı, balık oldu mu rokasız oturmam sofraya :)). Şaka bir yana ızgara veya tava balığın yanında bol limonlu ve tuzlu rokayı çok severim. Rokayı fazla alınca hemen bir kısmını da atıştırmalık  şeklinde hazırlamak geldi içimden. Böylelikle yoğurtlu, biberli roka salatası doğmuş oldu. Bayağı da lezzetli oldu. Gelelim tarifimize;

Malzemeler:

• 1/4 demet roka
• 1 su bardağı kadar normal yoğurt
• 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
• 1-2 diş sarımsak
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
Renkli kırmızı ve sarı biberler (arzuya göre)
• Pul biber

Yapılışı:
Eğer renkli biber kullanacaksanız, ben bu tarifimde sarı ve kırmızı biber kullandım. Onun için her iki biberin yarısını jülyen şeklinde doğrayın ve zeytinyağ koyduğunuz tavada yine ince doğranmış sarımsak birlikte 3-5 dakika soteleyin. Kenara soğumaya bırakın. (İsterseniz sarımsağı direkt biberlerle sotelemeden yoğurtla karıştırabilirsiniz, fakat sarımsak pişirilince daha az mideyi rahatsız ediyor)
Yoğurtları tuz ilavesi ile birlikte karıştırın. Soğumuş biber ve doğranmış rokalarla birlikte yoğurdu harmanlayın. Üzerine kırmızı pul biberle ve servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.
DE


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder