Kereviz, düşük kalorili yiyecek grubundan olup, (ıspanak, elma vb) diğer sebzelere göre çok bilinen bir besin kaynağı değil. Ancak A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Kerevizin iyi bir antioksidan etkisi olduğunu söyleyeniliriz. Ben özellikle kokusunu çok severim. Bugünkü tarifimiz ise yeşil elmalı kereviz salatası.
Yapılışı çok kolay :))
Malzemeler:
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet yeşil elma
• 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1-2 çorba kaşığı mayonez
• yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çay bardağı kadar iri çekilmiş ceviz
• 1 diş sarımsak
• tuz
Yapılışı:
• Kerevizleri temizledikten sonra rendeleyin ve rendelenen kerevizleri limon suyu ve tuzla birlikte iyice elleriniz ile sıkarak yoğurun. Böylelikle hem kerevizin fazla suyu alınır hem de kereviz yumuşamış olur.
• elmaları ayrı rendeleyin, renginin kararmaması için yine az limon suyu ilave edin. Fazla suyunu aldıktan sonra kerevizle karıştırabilirsiniz. Arzu ederseniz elmaları ince uzun olarak da doğrayabilirsiniz.
• son olarak kereviz ve elma karışımının üzerine diğer kalan malzemeleri koyup karıştırın. İsterseniz doğranmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder