Benim gibi peynir canavarıysanız çok rahat "Girit Ezme" olmazsa olmazlarınızdan olmalıdır diyebilirim. Girit Ezmeyi sabah kahvaltılarınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz gibi, beş çaylarınızda ekmek üstü lezzet, akşamları da atıştırmalık/meze olarak masanızda yer alabilir.
Malzemeler:
• 100 gram ezine peynir
• 100 gram Erzincan tulum peyniri
• 100 gram lor peyniri
• kekik
• nane
• Antep fıstığı
• zeytinyağ
Yapılışı:
• Derince bir kaba üç çeşit peynir konulur ve bir çatal yardımı ile ezilir. Hep birlikte karıştırılır.
• İnce çekilmiş Antep fıstığı, nane ve kekik zeytinyağ yardımı ile peynirlere ilave edilir ve karıştırılır. Bu aşamada kıvamı için gerekirse çok az süt ilavesi de yapabilirsiniz
• Ben üzeri için, taze nane, maydanoz ve çörek otu kullandım.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder