Benim gibi peynir canavarıysanız çok rahat "Girit Ezme" olmazsa olmazlarınızdan olmalıdır diyebilirim. Girit ezmeyi sabah kahvaltılarınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz gibi, beş çaylarınızda ekmek üstü lezzet, akşamları da atıştırmalık/meze olarak masanızda yer alabilir.
Malzemeler:
• 100 gram ezine peynir (tam yağlı peynir)
• 50 gram Erzincan tulum peyniri
• 50 gram lor peyniri
• taze kekik (isteğe göre)
• taze nane
• dereotu
• zeytinyağ
• 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz içi
• sarımsak (isteğe göre)
Yapılışı:
• Derince bir kaba üç çeşit peynir konulur ve bir çatal yardımı ile ezilir. Hep birlikte karıştırılır.
• İnce kıyılmış taze nane, dereotu ve kekik zeytinyağ yardımı ile peynirlere ilave edin ve karıştırın.
• Ben üzeri için, taze nane, maydanoz ve çörek otu kullandım.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder