İşte sizlere kolay mı kolay ve çok lezzetli bir meze fesleğenli patlıcan ezme. Eğer buzdolabınızda Patlıcan ve kabak varsa korkmayın. Bu iki sebzeden farklı lezzetlerde o kadar çok şey yapılabilir ki, ya da benim için öyle bilemiyorum. En az domatesleri sevdiğim kadar seviyorum. :))
Malzemelerimiz:
• 2-3 patlıcan
• 1/2 limon suyu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1-2 diş sarımsak
• 2-3 dal taze fesleğen
• tuz
Yapılışı:
• Patlıcanları ister tavada, ister fırında közleyin ve sonrasında soğumaya bırakın,
• patlıcanları temizledikten sonra içerisine ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, tuz ve çok ince kıyılmış fesleğenleri ilave edin. Bir çatal yardımı ile püre şeklini alana kadar karıştırın ve servis tabağına alın. Arzu ederseniz bu aşamada 1-2 çorba kaşığı yoğurt/süzme yoğurt ilave edilebilir.
• buzdolabına koyun ve en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder