17 Eylül 2015 Perşembe

YOĞURTLU KABAK MEZESİ

Merhaba!

Kabak sevdiğim sebzelerdendir. Bana göre aynı patlıcan gibi, evde kabağınız varsa çok şey yapabilirsiniz. Hele ki yeşillik bolsa benim hemen ilk aklıma gelen tabii ki mücverdir. Yoğurtlu kabak kızartması, boylamasına ince kesildiğinde tost makinasında kızartıp, beyaz peynirle sabah kahvaltılarınızda bile yiyebilirsiniz. İnanın çok şey yapabilirsiniz. Ben bugün size yoğurtlu kabak rendesini seçtim. Haydi başlayalım. :))

Malzemeler
3-4 orta boy kabak
1-2 diş sarımsak
1,5 su bardağı kadar süzülmüş yoğurt veya süzme yoğurt
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tutam kadar taze dereotu
Yarım çay bardağından biraz daha az zeytinyağ
Tuz
 
Yapılışı
Kabaklar temizlendikten sonra rendenin geniş tarafı ile rendelenir. Kabak çok çabuk sulanan bir sebze olması nedeniyle, rendelenen kabaklar iki avucumuzun içine alınıp iyice sıkılır. Fazla suyu çıkarılır. Diğer taraftan genişçe kabaklarımızı pişireceğimiz tava veya tencereye sıvı yağ konulur ve hafif kızdırılır. Bu aşama eğer çiğ sarımsak midenizi rahatsız ediyorsa sarımsaklarımızı rendeleyip tavada 1-2 soteleyebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken rendelenmiş kabakları tavaya koyarken harlı ateşteyken koymalıyız ki çok sulanmasın. Ne zaman ki suyunu çekmeye başlıyor ve yumuşuyor ocağın altını kısabilirsiniz. Bu süre yaklaşık 5-10 dakika kadardır. Pişen kabaklar soğuduktan sonra dereotunu, yoğurdu, tuzu ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz. Burada size önerim isterseniz kabakla beraber bir küçük kereviz de rendeleyip hep beraber soteleyebilirsiniz. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı mayonez de kullanabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder