Sirkeli Kabak kızartması çok severim.
Vereceğim tarifi patlıcanla da deneyebilirsiniz. İkisi içinde inanılmaz lezzetli diyebilirim. Gelelim tarife;
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı su veya soda
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Un, tuz, karabiber ve yumurtayı derin bir kaba koyalım azar azar su veya sodayı ilave ederek koyu bir kıvam elde edelim. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
Diğer taraftan halka veya verev şeklinde kestiğimiz kabakları bu karışıma batırarak kızgın yağda kızartıp, havlu kağıda alalım.
Sosu için süzme yoğurt,sarımsak karıştırıp kabakların yanında sos şeklinde veya üzerine servis yapabişirsiniz. Süzme yoğurt içine kıyılmış taze nane, dereotu da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder