20 Ağustos 2015 Perşembe

AÇMA TARİFİ

Merhaba!

Hepimiz için yeni, güzel, huzurlu bir gün olması diliyor ve sizlerle açma tarifini paylaşıyorum. 

Malzemeler
500 gr kadar un
1,5 su bardağı ılık süt veya su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 küçük paket yaş maya (42 gr)
1 yumurta (sarısı üzerine, akı içine)

Yapılışı
Bir kaba yaş maya ve toz şekerimizi koyup sıcağa yakın süt veya suyumuzu yavaşca ilave ederek karıştırıyoruz. Arkasından 1 yumurtanın akı, tuz , zeytinyağı ve yavaşca unumuzu ilave edelim. Yoğurma işlemi bittiğinde hamur hafiçe elimize yapışıyor olacak. Üzerini kapatıp hamur iki katına çıkana kadar dinlendiriyoruz. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tespsisine açma şeklini verip ikinci mayalanma işlemini yapıyoruz. Açmalar kabarınca üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
DE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder