Deniz börülcesini en çok sade şeklini seviyorum. Ancak bu yaz Bozcaada tatilinde denediğim halini paylaşmak istedim sizlerle, bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
1-2 diş sarımsak
1 adet büyük domates
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Yapılışı:
Öncelikle büyük ve derin bir tencereye su koyup kaynatın ve kaynadıktan sonra Deniz Börülcelerini suyu atıp 10-15 dk kadar haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip süzdürerek şoklama yapın. İsterseniz daha öncesinde yine derin bir tencere alıp içerisine soğuk suyu hazır edebilirsiniz. soğuk suyun içerisine soğuk kalması için ayrca buz da ilave edebilirsiniz. Böylelikle kevgir yardımı ile pişen Deniz Börülcelerini buzlu suya kolayca transfer edebilirsiniz. Soğuk suda 1-2 dakika kaldıktan sonra süzdürün ve kılçıklarını temizleyin.
Diğer taraftan domatesi rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağı koyun, akabinde sarımsakları 1-2 dk çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi ilave edip pişirin.
Yoğurdumuza tuz ilave edip karıştıralım. İçerisine deniz börülcesini ilave edin. Ben yarısını yoğurda ilave ettim, börülcenin diğer yarısını da karışımın üzerine koydum. Görüntü harika oluyor. En son olarak da domates sosunu ilave edip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder