1 Temmuz 2015 Çarşamba

Pesto Sosu

Merhaba,

İnstagram hesabımda yayınladığım rokalı enginar salatanın pesto sosunu paylaşmak istedim. Öncelikle orjinal pesto sosu için temel malzemeler:

• 1 demet fesleğen, 
• 1-2 diş sarımsak,
• 1- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ,
• 25-30 gr (1 paket) dolma fıstığı veya çam fıstığı,
• 1 çay bardağı parmesan rendesi
• Tuz
• Limon suyu

Yapılışı:
• Fesleğenler temizlenir, çam fıstıkları teflon tavada veya fırında kavrulur ve soğumaya bırakılır.
• Pesto sosunu yapacağınız mutfak robotuna sırasıyla fesleğen yaprakları, sarımsak, kavrulmuş dolma fıstığı, parmesan, tuz ve zeytinyağ ile başlayarak çalıştırıyoruz. 
• Ara ara zeytinyağ ilavesi yaparak kontrollü bir şeklide tüm karışımın homojen olarak karışmasının sağlıyoruz.  • Çok fazla katı olması durumunda fesleğen ilavesi veya tam tersi katı olması durumunda da zeytinyağ ilavesi yapabilirsiniz.

Fakat ben bu sefer pesto sosunu fesleğen yapraklarına ilave olarak taze nane yaprağı ve yine dolma fıstığı yerine kavrulmuş şam fıstığı tercih ettim. Yine arzuya göre ceviz ilavesi de yapabilirsiniz.
Bunun dışında pesto sosu için evde hızlı tüketemediğiniz roka varsa pesto sosu yapımında değerlendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!
DE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder