2 Temmuz 2015 Perşembe

FISTIKLI KURABİYE

Merhaba!

Beş çaylarımızın vazgeçilmezi kurabiyeler. Ailece hepimiz için rahatlıkla kurabiye canavarıyız diyebilirim. Mutfağımızda bulunan cam kavanozların birisinde mutlaka kurabiye vardır. Kurabiyenin varlığının yemesek de bizi mutlu ettiğini bile söyleyebilirim. Şimdi tarifini vereceğim kurabiyenin tek bir tane kalana kadar bile bayatlamayan bir kurabiye olma özelliğine sahiptir.

Malzemeler:
• 8 kahve fincanı un (Türk kahvesi)
•2,5 kahve fincanı pudra şekeri
• 1 yumurta (Yumurtanın akı hamuruna, sarısı ise kurabiyenin üstüne sürülmek üzere ayrılacak)
• 1 paket kabartma tozu
• 175-200 gram oda sıcaklığında tereyağ
• içine arzuya göre ceviz, fındık,üzüm, kuru incir, kayısı vs kullanılabilir. 
Ben bu sefer 1 kahve fincanı antep fıstığı kullandım. 

Yapılışı:
Un, kabartma tozu ile elenerek yoğurma kabına konulur, sırasıyla pudra şekeri,tereyağ, yumurtanın akı konulur ve yoğurulur. En son fındık, ceviz vs eklenir. Arzuya göre hamurun içine limon veya portakal kabuğu rendelenebilir. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirilir.

Afiyet Olsun!
DE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder