Ege ve akdeniz mezesi ile devam ediyorum bugün. Antep fıstıklı ezmeyi sabah kahvaltılarınızda ekmek üstü lezzet, öğlen yeşil salatalarınızın üzerinde ve akşam ana yemek öncesi atıştırmalık olarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
200- 300 gr yağlı beyaz peynir
1 kahve fincanı antep fıstığı tozu
1-2 diş sarımsak
3-4 dal taze fesleğen yaprakları
Zeytinyağ
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tarhun
Yapılışı
Beyaz peyniri ezelim, sarımsağımızı, fesleğen yapraklarımızı, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağımızı ve 1-2 damla limon suyumuzu hep birlikte mutfak robotuna koyalım ve püre haline getirelim. Daha sonra toz fıstık ve ezilmiş beyaz peynirimizi ilave edip karıştıralım.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder