Bugün sizlerle iftar menüsünden terbiyeli ekşili köfte tarifini paylaşıyorum. Hem ana yemek hem de çorba olarak kullanabileceğimiz bir lezzet.
Malzemeler:
250 gr yağsız dana kıyma
2 çorba kaşığı kadar pirinç
1 adet orta boy soğan
1 küçük havuç
1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut(arzuya göre)
1 yumurta
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğanımız, 1 yumurtanın akı, pirinç, tuz ve karabiber hep birlikte yoğurulur. Daha sonra küçük toplar yapılıp unlanmış tepsiye dizilir.
Diğer taraftan çorbayı yapacağımız tenceremize 1 çorba kaşığı tereyağı eritip (isteğe göre sıvıyağ kullanabilirsiniz) minik küp şeklinde doğradığımız havuçlarımızı 3-5 dakika pişirdikten sonra 4-5 su bardağı su ilave edelim. Kaynadıktan sonra yavaşca hazırladığımız minik köfteleri ilave edelim. Orta ateşte ortalama 20-25 dk kadar pişirelim. Pişmeye yakın haşlanmış nohutlarımızı da ilave edebiliriz.
Son olarak ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı,yarım limon suyu ve çorbadan aldığımız 2-3 kaşık suyla terbiyesini yapıp, çorbamıza ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra kapatalım.
Afiyet olsun!
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder