Bugün mercimek köftesi tarifi ile devam ediyorum. Öncelikle malzemelerimiz;
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
2 buçuk su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
2-3 dal taze soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Limon suyu
Yapılışı:
Kırmızı mercimeği iki buçuk su bardağı su ile birlikte ara ara karıştırarak pişirelim. Yumuşayınca içerisine ince bulgurumuzu ilave edelim ve üzerini kapalı 15-20 dakika demlenmeye bırakalım.
Diğer taraftan zeytinyağımızı tavaya alıp, içerisine yemeklik doğradığımız kuru soğanı yumuşayıncaya kadar pişirelim, salçalarımızı ilave edip bir süre daha pişirdikten sonra altını kapatıp kimyon ilave edelim.
Mercimekli ince bulguru büyük karıştırma kabına alıp üzerine salçalı harcımızı döküp iyice karıştıralım. Karıştırıken limonumuzu da ilave edelim.
En son olarak ince ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ekleyip yoğuralım.
Afiyet olsun!
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder