Daha bir kaç saat önce Instagram hesabımda fotoğrafını paylaştığım bademli girit mezesinin tarifini yazmak istedim bugün.
Malzemeler:
400 gr kabak
2-3 dal taze soğan
1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt
1 çay bardağı kabuksuz badem
Dereotu
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle kabaklar rendelenir. Rendelenmiş kabaklarımızı zeytinyağında hafif yumuşayana kadar pişirelim. Diğer taraftan dereotumuzu ve bademlerimizi isteğimize göre doğrayalım. Kabaklarımız soğuduktan sonra yoğurt, tuz, dereotu, taze soğan ve bademlerimizi ilave edip hep birlikte karıştıralım.
Ben taze soğan kullandığım için sarımsak ilave etmedim. Damak zevkinize göre 1-2 diş ezilmiş sarımsak
İlavesi de yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder