Pratik ama bir o kadar lezzetli tariflere devam 😉
Malzemeler:
Minik taze patatesler
Maydanoz
Dereotu
Biiberiye
Yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz
Zeytinyağ
Kırmızı pul biber
Yapılışı :
Patatesleri yıkadıktan sonra kabukları ile birlikte haşlayalım. Daha sonra kabuklarını soyalım ve az zeytinyağında üzerleri karamelize olacak kadar soteleyelim. Diğer taraftan dereotu, maydanoz, taze kekik veya biberiye yeşillikleri iri iri doğrayıp kızartılmış patateslere tuz ve kırmızı pul biber ilavesi ile karıştıralım. İsteğe göre ilave taze yeşillik ( taze doğan vb)veya ilave baharat ( karabiber, köri vb) kullanabilirsiniz.
Yanına yoğurt, mayonez ve sarımsaktan oluşan bir sos hazırlarsanız harika olur. Yine bu sosun içine ilave hardal da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder