Merhaba,
Pesto sosu, fesleğen, parmesan, çam fıstığı, sarımsak, ve zeytinyağından oluşan İtalyanların makarnalarından eksik etmediği soslardan.
Ancak pesto sosunu makarna dışında aperatif olarak sandviç ve kızarmış ekmek üstünde de afiyetle yiyebilirsiniz.
Hepimizi için sağlıklı, huzurlu, barış, sevgi, samimiyet dolu bir hafta sonu olması dileğiyle.
Malzemeler:
• 1 demet fesleğen,
• 1-2 diş sarımsak,
• 1- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağ,
• 25-30 gr (1 paket) dolma fıstığı veya çam fıstığı,
• 1 çay bardağı parmesan rendesi
• Tuz
• Limon suyu
Yapılışı:
• Fesleğenler temizlenir, çam fıstıkları teflon tavada veya fırında kavrulur ve soğumaya bırakılır.
• Pesto sosunu yapacağınız mutfak robotuna sırasıyla fesleğen yaprakları, sarımsak, kavrulmuş dolma fıstığı, parmesan, tuz ve zeytinyağ ile başlayarak çalıştırıyoruz.
• Ara ara zeytinyağ ilavesi yaparak kontrollü bir şeklide tüm karışımın homojen olarak karışmasının sağlıyoruz.
• Çok fazla katı olması durumunda fesleğen ilavesi veya tam tersi katı olması durumunda da zeytinyağ ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder