Antep fıstıklı ezme olarak yapmaya niyetlendim, ancak bambaşka bir meze doğdu bugün.
İsmide "Yeşillim" oldu.
Malzemeler:
• 150- 200 gram ricotta peyniri (labne peynir de kullanabilirsiniz)
• 50- 100 gram kadar beyaz peynir
• 3-4 dal taze fesleğen yaprakları
• 2 diş sarımsak
• yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• yarım olgun avakado
• 1 tatlı kaşığı tarhun (isteğe göre)
• az karabiber
Not : Taze fesleğen yoksa damak tadınıza göre maydanoz veya dereotu da kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
• Beyaz peyniri ezelim, labne veya ricotta peynirlerini, sarımsağı, fesleğen yapraklarını, zeytinyağını, limon suyu ve olgun avakadoyu hep birlikte mutfak robotunda koyun ve püre haline getirin.
En son karabiber ve tarhunu ekleyin, karıştırın.
Eğer meze size göre katı gelirse ilave limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tam tersi olursa biraz daha sert peynir çatalla ezip ilave edilebilir. Umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder